Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä talon rakentaminen maksaa ?

Talon rakentamisen kustannusarvioon vaikuttaa rakennuksen sijainti, tontti, tontinmuoto ja maaperä. Lisäksi rakennettava talo ja sen varustelu vaikuttaa merkittävästi kokonaiskustannuksiin.

Pyydä meiltä tarjous rakentamisesta ja saat tarkan kustannusarvion rakennushankkeellesi.

2. Kuinka kauan talon rakentaminen kestää ?

Rakennushankeen kesto on tavallisesti n. 8 kuukautta perustustöiden aloittamisesta.

3. Pitääkö minulla olla rakennuspiirrustukset valmiina ? 

Ei tarvitse. Jokainen talo suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Suunnittelu voidaan kuitenkin tehdä olemassa olevan mallin tai idean pohjalta.

4. Mistä kaikesta talonrakentamisen hinta koostuu ?

Rakentamisen hinta koostuu tontin hankinta kustannuksista, liittymä, lupa ja valvonta maksuista. Lisäksi itse talon rakentamisesta, maanrakennustöistä, sekä pihatöistä.

5. Kuinka hankkia tontti ?

Tontin voi ostaa yleisiltä markkinoilta tai vuokrata kunnalta. Meiltä saat apua tontin hankintaan. Huomioimme tarjouksessa aina asiakkaan valitseman tontin vaatimat maanrakennustyöt. Näin vältytään yllättäviltä kustannuksilta.

6. Mikä on maaperätutkimus ? 

Mikäli ei tunneta varmuudella tontin maaperää, on suositeltavaa tehdä maaperätutkimus. Joissain tapauksissa maaperätutkimuksen tekeminen on pakollista. Maaperätutkimuksella saadaan selville tontin vaatimien maanrakennustöiden laajuus ja niiden kustannukset. Maaperätutkimuksen teettäminen ostettavalle tontille on erittäin suositeltavaa ennen varsinaista ostopäätöstä.

7. Voiko talvella rakentaa omakotitalon ? 

Kyllä voi. Talon perustuksetkin voidaan tehdä tarvittaessa talvikaudella. Talvella perustaessa tulee huolehtia, että perustukset suojataan huolellisesti kastumiselta ja jäätymiseltä työn aikana.

Talvella rakentamisessa on monia etuja. Kuiva sää vähentää kosteussuojauksen tarvetta ja nopeuttaa rakenteiden kuivumista, sekä helpottaa puhtaanapitoa.

8. Mitä lämmitysmuotoja on saatavilla ?

Jesse Talot varustetaan aina vesikiertoisella lattialämmityksellä. Lämmitysmuotona voi olla suora sähkölämmitys, poistoilmalämpöpumppu, vesi-ilmalämpöpumppu, maalämpö, sekä kaukolämpö. Kaukolämmön saatavuus tulee tarkastaa kaukolämpöyhtiöltä. Maalämpö vaatii toimiakseen lämpökaivon tai keruupiirin asennettuna tontille.